NAJAVLJEN XYLEXPO 2020.: Trajat će četiri dana – od 26. do 29. svibnja

Kohlbach / KBE Bioenergie

Velikom međunarodnom press konferencijom najavljeno je 27. izdanje Xylexpo sajma koji će se održati od 26. do 29. svibnja u blizini Milana (FieraMilano – Rho). Riječ je o jednom od najvažnijih svjetskih sajmova strojeva i opreme za obradu drva, a koji okuplja najvažnije subjekte ove industrije iz cijelog svijeta.

Očekujemo uspješno izdanje koje će, kao i uvijek, odražavati stanje na tržištu. Prošlo izdanje je završilo sa gotovo 37.000 posjeta od 17.781 subjekata u industriji – rekao je predsjednik Acimalla i Xylexpoa Lorenzo Primutini i nadodao kako će se ovogodišnje izdanje prostirati u tri hale te da će u svakoj od njih biti smješteni najjači tržišni igrači, kako bi se osigurao bolji protok posjetitelja.

Bit će ovo vrlo važna izložba, smatraju organizatori, posebice uzmemo li u obzir da su dva najjača europska gospodarstva u drvnoj industriji – Njemačka i Italija, 2019. godinu zaključile s razočaravajućim rezultatima. Njemačka je porasla samo za 0,5%, dok je Italija stagnirala, što je najgori rezultat još od krize 2008. godine. – Pozitivan element za Italiju je produljenje većine olakšica i zajmova za Industriju 4.0. To znači da će se Xylexpo održati u vrlo povoljnoj sezoni za investicije, što će imati veliki utjecaj na izlagače – poručili su iz organizacije sajma.

Comments are closed.