MANJE OD TJEDAN DANA DO DTK: Očekuje se odličan odaziv

Kohlbach / KBE Bioenergie

Uzimajući u obzir europske  politike poticanja obnovljivih izvora energije u kojima drvo igra sve važniju ulogu, u Republici  Hrvatskoj  tijekom posljednjih  10 godina izvršen je veliki pomak u proizvodnji energenata iz drva (kogeneracije), te proizvoda drvnih goriva (peleti).

DOLAZI MINISTAR ĆORIĆ: Energija iz drva postaje sve važnija

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike uspješno koordinira ovaj sektor,  a resorni ministar dr. sc. Tomislav Ćorić svojom će nazočnošću uveličati  ceremoniju otvaranja. Radi se o drugoj posjeti ministra Ćorića na drvno-tehnološku konferenciju stoga i dio sudionika očekuje kako će od ministra i suradnika dobiti odgovarajuće informacije posebno u dijelu kota za nova postrojenja, te provedbe energetske  strategije.

NA DTK STIŽE 26 SLOVENSKIH PARLAMENTARCA: Zajednička sjednica Odbora za poljoprivredu

Nakon tri tematske sjednice Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora održanih proteklih godina, ove godine se proširuju aktivnosti parlamentarnog odbora.  Na drvno-tehnološkoj konferenciji  održat će se zajednička sjednica odbora za poljoprivredu slovenskog parlamenta i hrvatskog  sabora. Predsjednik Odbora i saborski zastupnik Tomislav Panenić ističe kako sa slovenskim kolegama postoji odlična suradnja, a budući da postoji niz sličnosti u sektorskoj problematici šuma i prerade drva, poput sanacija šteta od elementarnih nepogoda, suzbijanja potkornjaka  i slično, odlučili smo pozvati slovenske kolege u Opatiju gdje će boraviti  važni predstavnici na šumi baziranog sektora. Očekujemo kvalitetne rasprave i zaključke, kazao je Panenić te najavio kako će predstavnici obaju parlamenata  nakon sjednice posjetiti šumska  područja u Gorskom kotaru.

Comments are closed.