INOVACIJE U BIOEKONOMIJI: Započela provedba GreenCBC projekta

Kohlbach / KBE Bioenergie

Centar kompetencija d.o.o. iz Vinkovaca je objavio kako je započela provedba projekta „Prekogranična mreža u području otvorenih inovacija u bioekonomiji – GreenCBC“.

Riječ je o projektu koji je usmjeren na bolje inovacijsko djelovanje i konkurentnost malih i srednjih poduzeća, a glavni nositelj projekta je HGK, dok su partneri Centar kompetencija d.o.o za istraživanje i razvoj iz Hrvatske, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis iz Crne Gore i Udruženje za razvoj Nerda iz Bosne i Hercegovine.

Cilj projekta je stvoriti Zelenu mrežu prekogranične suradnje u području otvorenih inovacija u bioekonomiji (GreenCBC mreža) u svrhu jačanja suradnje između malih i srednjih poduzeća, poduzetničkih potpornih institucija i organizacija za istraživanje i razvoj u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Projekt će graditi vezu između industrije i znanosti te osnažiti kapacitete poduzetnika o primjeni novih tehnologija i inovativnih rješenja u njihovom poslovanju kroz brokerske događaje, edukacije, okrugle stolove, upitnike za razumijevanje tehnoloških potreba malih i srednjih poduzeća i poduzetničkih potpornih institucija kao i tehnološke ponude istraživačkih organizacija te opremanje dva laboratorija za potporu poduzetnicima u bioekonomiji (u Nikšiću u Crnoj Gori te Vukovarsko-srijemskoj županiji u Hrvatskoj).

Ukupan proračun je 680.500 EUR, a 85 posto je sufinancirano sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije.

Comments are closed.