ICE TALIJANIMA NUDI BESPLATAN PRONALAZAK KUPACA: Traže i strane ulagače te nude svoje urede

Kohlbach / KBE Bioenergie

Počevši od travnja, talijanski institut za vanjsku trgovinu ICE koji ima urede širom svijeta nudi tvrtkama besplatne usluge koje su se ranije naplaćivale. Konkretno, tri proizvoda – usluge u sferi međunarodnog poslovanja su sada besplatne u slučajevima ako tvrtka ima do 100 zaposlenika:traženje stranih kupca, traženje stranog ulagača te korištenje infrastrukture i prostorija ICE-a u inozemstvu.

Usluge su ponuđene kako bi odgovorili na kriznu, skoro katastrofalnu situaciju koja će pred mnoge tvrtke koje prežive krizu staviti potrebu hitnog pronalaska rješenja na međunarodnim tržištima.

Očekuje se kako će mnogobrojne talijanske investicijske ponude, posebno u sferi proizvodnje biti upućene stranim subjektima na svim kontinentima, a upravo će ICE pružati preliminarnu analizu s ocjenom zahtjeva i ispitivanjem stranih tržišta na koja je usmjerena potraga za potencijalnim partnerima, odnosno investitorima.

Već se sad razmišlja kako senzibilizirati velike globalne tvrtke, investicijske fondove, investicijske banke, ili odvjetničke tvrtke koje traže prilike za svoje klijente. Mnogi poduzetnici u sjeni korona krize svakodnevno nastavljaju grozničavu potragu za kupcima i ulagačima kojima bi moglo biti zanimljivo poslovati u talijanskom okruženju, čim to okolnosti dozvole.

Comments are closed.