FSC SLAVI 25 GODINA POSTOJANJA: 200 milijuna hektara šuma posjeduje FSC certifikat

FSC (Vijeće za upravljanje šumama) slavi 25 godina brige o svjetskim šumama. U kolovozu 1994. u Oaxaci u Meksiku je otvoren njihov prvi ured sa samo troje zaposlenika. 2003. godine se FSC preselio u Bonn u Njemačkoj, a danas je međunarodno priznato tijelo s 355 zaposlenih u 50 ureda na pet kontinenata.

FSC ima što slaviti. Narasli smo na način da postajemo najpouzdanije svjetsko rješenje za održivo gospodarenje šumama. Pitanja poput klimatskih promjena i smanjenja biološke raznolikosti su goruća, a FSC je više nego ikad posvećen radu na pronalasku rješenja za ove izazove – rekao je Kim Carstensen, direktor organizacije.

Danas oko 200 milijuna ha šuma posjeduje FSC certifikat, a FSC je imao veliki utjecaj na način brige o šumama. Carstensen je nadodao i da se ponosi studijama koje su pokazale da radnici i lokalne zajednice imaju bolji životni standard u šumama s FSC certifikatom te kako su takve šume gotovo uvijek postigle bolji učinak u pogledu zaštite vrsta, ranjivih ekosustava i upravljanja vodama.

Comments are closed.