FINANCIJSKA INJEKCIJA ZA BIH TVRTKE: Iz EU4Business projekta osigurano 4,2 mil. EUR za razvojne projekte

EU4Business, projekt Europske unije čiji je cilj jačanje kapaciteta BiH za ekonomski rast i zapošljavanje poticanjem konkurentnosti i inovacija u odabranim sektorima, najavio je početak provođenja 34 razvojna projekta usmjerena ka podršci izvozno-orijentiranim sektorima. S 4,2 mil. EUR će se financirati projekti u drvoprerađivačkoj i metaloprerađivačkoj industriji te u sektoru informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Više od 300 poduzeća tako će biti potpomognuto u smislu nabave nove opreme, digitalizacije, inovacija te otklanjanja prepreka za rast i razvoj. Među projektima koji će se sufinancirati našao se i projekt Vanjskotrgovinske komore BiH „EXPOCERTInno“, koji je usmjeren na procese internacionalizacije, digitalizacije i standardizacije u tvrtkama iz drvoprerađivačkog i metaloprerađivačkog sektora s ciljem povećanja proizvodnje i zaposlenosti te jačanja prisustva na međunarodnim tržištima.

Osim toga, među projektima koji su dobili zeleno svjetlo se našao i projekt jačanja konkurentnosti drvoprerađivačkog sektora u Hercegovini (Udruženje drvni klaster Hercegovina), a sredstva za poboljšanje inovativnih koncepta dobile su i brojne tvrtke, među kojima su i MS & Wood, Wood Team, Artisan itd. Inače EU4Business je vrijedan 16,1 mil. EUR, a zajednički ga financiraju EU s 15 i SR Njemačka s 1,1 mil. EUR.

Comments are closed.