BIH INSTITUCIJE ZADOVOLJNE SAJMOM U KOELNU: Masivni namještaj je tražen

Pokazalo se kako su mnoge naše kompanije koje su sudjelovale na sajmu u Koelnu, kako ove, tako i  proteklih godina imale itekako koristi od toga nastupa! Njemačka je najvažniji vanjsko-trgovinski partner BiH i RS kada je riječ o plasmanu domaćeg namještaja – rekao je Lazo Šinik, tajnik Udruženja šumarstva i drvoprerade u Privrednoj komori RS, naglasivši kako se 20% namještaja iz RS izvozi upravo na njemačko tržište.

Domaći masivni namještaj se posebno cijeni u Europi, čime se poboljšava konkurentnost domaćih proizvoda, a oni već sad kvalitetom pariraju svjetskim proizvodima. Na zajedničkom štandu u Koelnu predstavile su se kompanije Elgrad Teslić, Formino Teslić, Elma-Konjuh Internacional Sarajevo/Teslić, Malak Janj Donji Vakuf, Minalli Živinice, Roccaforte Vitez i Senex Čelić.

Sve tvrtke su predstavljene i u reklamnoj brošuri Möbel Made in Bosnia and Hercegovina koja se distribuirala kao dodatak stručnim časopisima za namještaj i interijer. Do sada je kroz deset godina svoje proizvode na ovom prestižnom sajmu predstavilo 76 BiH kompanija. Ovogodišnji nastup na zajedničkom štandu površine 209 m2 po deseti put su organizirale komore na državnoj i entitetskoj razini.

Comments are closed.